Ý nghĩa phong thủy và cách trồng cây lộc vừng trong chậu

Kuptimi i feng shui dhe si të rriten sythat e susamit në tenxhere

Nëse jeni duke kërkuar për një pemë feng shui për të sjellë pasuri në shtëpi, mbillni një pemë susami. Sepse përveç që i sjell fat dhe fat pronarit, susami është gjithashtu një bimë jashtëzakonisht e bukur dhe e shkëlqyer në vazo shtëpiake.

pikante-loc-vung

Çdo vit, çdo vit lulëzojnë sythat e susamit, grupet e luleve të kuqe të ndezura janë gjithmonë në fokus të të gjithë syve. Pra, a e dini se çfarë është pema e susamit? Së bashku Bujqësia e qytetit zbulojeni tani Kuptimi i feng shui dhe si të rriten sythat e susamit në tenxhere Ju lutem.

1. Karakteristikat e sythave të susamit

Emri shkencor i pemës është Barringtonia acutangula, i njohur gjithashtu si pema ose pema. Si një specie e bimëve të çmuara zbukuruese “lindja, fiqtë, halorët dhe sythat”, sythat e susamit janë një bimë e njohur që rritet në vazo në shtëpi.

Duke folur për lartësinë, madhësia e pemës së susamit është mjaft e larmishme, pema mund të jetë nga 50 cm deri në 2 m e gjatë. Në varësi të vendndodhjes së mbjelljes dhe qëllimit të mbjelljes, siç janë sythat e susamit feng shui, sythat e susamit mini, sythat dekorativë të susamit ose sythat e susamit përpara shtëpisë, ju mund të rregulloni lartësinë e pemës në përputhje me rrethanat.

pikante-loc-vung

Gjethet janë të thjeshta, në formë heshte, me një sipërfaqe të sipërme të gjelbër me shkëlqim dhe një pjesë të poshtme të bardhë-jeshile me vena të dukshme dhe buzë të buta të dhëmbëzuara. Sythat e susamit humbin gjethet në dimër dhe prodhojnë gjethe të reja në pranverë, krahasohet gjithashtu se kjo është stina kur sythat e susamit ndërrojnë gjethe.

Sythat e susamit lulëzojnë kur pema është mjaft e vjetër. Sythat e susamit mund të lulëzojnë gjatë gjithë vitit, por sezoni i lulëzimit zakonisht bie dy herë në vit, domethënë në fund të pranverës dhe në fillim të verës rreth prillit – qershorit, faza e dytë rreth shtatorit – nëntorit të kalendarit diellor.

pikante-loc-vung

Lulet janë të kuqe, rriten në zinxhirë të gjatë me deri në 90 lule për fije. Çdo lule e vogël do të ketë shumë stamena filamentoze që duken shumë tërheqëse, të shoqëruara nga një aromë e dobët dhe e butë.

2. Sa lloje sythash susami ka?

Aktualisht, Ka kryesisht dy lloje të pemëve të karkalecave, të cilat janë me lule të kuqe dhe me lule të bardha.

a. Pema e susamit me lule të kuqe

pikante-loc-vung

Pema e karkalecit të susamit me lule të kuqe ka emrin në anglisht Barringtonia acutangula (L.) Gaertn, i cili është mjaft i zakonshëm në Vietnam, me një varg lulesh të kuqe të ndezura në një cep të qiellit. Shumë njerëz besojnë se nëse mbillet para shtëpisë ose vendoset në vazo në shtëpi, do t’i sjellë fat dhe pasuri pronarit.

Tham Khảo Thêm:  Cách trồng rau mùng tơi đơn giản cho hộ gia đình

b. Bimë susami me lule të bardha

pikante-loc-vung

Sythat e susamit me lule të bardha njihen edhe si Barringtonia racemosa (L.) Spreng, e cila dallohet nga sythat e susamit me lule të kuqe nga ngjyra e luleve. Lulet janë aromatike, me sepale të kuqe, petale të bardha dhe stamena të bardha, rozë ose të kuqe.

3. Si të rriten sythat e susamit

Sythat e susamit janë mjaft të lehtë për t’u rritur, sepse pema toleron mbytjen e ujit dhe shumë lloje toke, shpesh të përhapura me fara, prerje dhe prerje. Ju madje mund të hiqni sythat e rinj të susamit nga sythat e lashtë të susamit dhe t’i sillni në shtëpi për t’i mbjellë.

a. Si të shumohen sythat e susamit nga farat

Sythat e susamit mund të rriten me fara, por kjo metodë nuk përdoret nga shumë njerëz. Sepse farat e susamit janë mjaft të rralla sepse lulet shpesh nuk japin shumë fruta, dhe koha e rritjes së sythave të susamit të mbjellë nga farat është shumë e gjatë dhe pema do të marrë shumë kohë për të lulëzuar.

pikante-loc-vung

Në vend të kësaj, metoda e prerjeve dhe prerjeve është shumë më e lehtë për t’u bërë me sythat e susamit.

b. Si të nxjerrim sythat e susamit

Ju duhet të zgjidhni degë nga niveli 2 e tutje, degë të shëndetshme dhe pa dëmtues. Koha e degëzimit është në stinën e ftohtë, rreth maj-qershor ose shtator-tetor të kalendarit diellor çdo vit.

Së pari ju krijoni një unazë të qëruar me sytha susami, më pas fshijeni shtresën e mëndafshit në pikën e prerjes. Prisni që plastika të thahet për 7-10 ditënën unazë do të formohet indi “vrage” për të stimuluar rigjenerimin e rrënjëve të reja.

Më pas, ju përgatitni tokën e vazos duke përzier baltën, lëvozhgën e orizit dhe rrënjët e zymbylit të ujit, ose mund të përdorni myshk torfe të shpejt. Pas kësaj, shtrëngoni tenxheren dhe vendoseni në pjesën e prerë të sythave të susamit.

Në fund, mbështillni dheun e vazos me një qese plastike transparente. Duhet të lidhni fort në fund dhe lirshëm nga sipër për të mbajtur ujin dhe qarkullimin e ajrit në tenxhere. Në të njëjtën kohë, kjo është gjithashtu një mënyrë për të ndihmuar në akumulimin e vesës së natës për të stimuluar daljen e rrënjëve të reja, për të ushqyer më mirë sythat e susamit.

pikante-loc-vung

Pas 2-3 muajsh, do të shihni rrënjët të përhapen. Në këtë pikë, për të qenë të sigurt, duhet të shpalosni dhe ta lidhni për herë të dytë. Kur rrënjët dytësore dalin nga rrënjët primare, folikulat e qimeve thithëse janë të afta të ngrenë prerjet, atëherë ju prisni degët dhe vazhdoni t’i mbillni në vazo.

c. Si të merrni prerje të sythave të susamit

Për të prerë sythat e susamit zgjidhni një degë rreth 30cm – 50cm të gjatë, e cila është një tortë e thjeshtë, jo shumë e vjetër, jo shumë e re dhe e pa prekur nga dëmtuesit. Para prerjes, duhet të hiqni të gjitha gjethet në prerje.

Më pas i vendosni prerjet në një stimulues rrënjë si N3M, Bio Root, Pluhur për rrënjosje… rreth 15 minuta dhe më pas shtrihuni dhe vendosni prerjet në një medium prerës si myshk torfe ose përdorni rërë për prerje.

pikante-loc-vung

Ujitni dhe mbani bimët të lagështa me mbështjellës plastik transparent për të kufizuar humbjen e ujit. Vendoseni pemën në një vend me hije, pas rreth 20-30 ditësh, pema do të fillojë të prodhojë lastarë të rinj. Kur filizat e rinj janë të mëdhenj dhe të fortë, ju vazhdoni të mbillni bimën në një tenxhere.

d. Si të rriten farat e susamit në tenxhere

Ju mund të rritni sythat e susamit në tenxhere ose të rritni sythat e susamit në shtëpi për të sjellë fat të mirë në shtëpi. Në varësi të madhësisë së fidanëve dhe vendndodhjes, ju zgjidhni tenxheren e duhur për të mbjellë susamin.

Tham Khảo Thêm:  Cách diệt ốc sên trong vườn rau tại nhà

Mund të zgjidhni enë të bukura plastike në treg si p.sh enë gjashtëkëndore me motive, Vazo tradicionale për rritjen e bimëve zbukuruese dhe bonsai në formë të rrumbullakët, Vazo tradicionale për bimë zbukuruese dhe bonsai katror

Megjithëse sythat e susamit nuk janë të kujdesshëm për tokën, ju duhet të zgjidhni tokë të lirshme, të pasur me lëndë ushqyese dhe pa mikrobe. Tokën për rritjen e farave të susamit mund ta përzieni në një raport prej 3 tokë e pastër : 3 vermikompost : 2 lëvore : 2 substrate koko torfe.

pikante-loc-vung

Ose për thjeshtësi, shpejtësi dhe komoditet, mund të përdorni tokë të pastër të përzier paraprakisht Tokë e pastër organike Sfarm e specializuar për bimë zbukuruesepasi ta blini, mund ta mbillni menjëherë.

4. Kujdesi për bimën e susamit në vazo

Sythat e susamit janë tolerantë ndaj thatësirës dhe ndaj ujit, por në mënyrë që bima të gjelbërojë dhe të lulëzojë bukur, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe disa faktorëve të jashtëm.

pikante-loc-vung

a. Kushtet e dritës

Si një bimë dritëdashëse, nëse rritet jashtë me dritë të mjaftueshme natyrore, pema e susamit do të lulëzojë natyrshëm çdo vit, lulëzon shumë pa pasur nevojë për masa për të stimuluar lulëzimin.

b. Si të ujitni sythat e susamit

Sythat e susamit preferojnë lagështi mesatare, rrënjët janë të ndjeshme ndaj lagështirës së tokës dhe nevojat e bimës për ujë nuk janë të larta, kështu që Thjesht duhet të ujitni në mënyrë të moderuar, të ruani lagështinë në tokë.

c. Çfarë të fekondoni për sythat e susamit?

Pema duhet t’i shtoni periodikisht lëndë ushqyese, në fazën e re të mbjelljes nuk duhet të përdorni plehra kimikë por thjesht të përdorni disa plehra organikë si p.sh. vermikompost, jashtëqitjen e pulës, Pleh organik Bounce Back

Në të njëjtën kohë, ju kombinoni përdorimin e plehut për të stimuluar rrënjosjen në mënyrë që rrënjët të rriten fort dhe të ngjiten fort në tokë. Disa plehra me gjethe që mund të përdorni janë: Org Hum, Deti, Acroot, vitaminë B1, proteina e peshkut, përkthimi me banane… periodikisht çdo 15-20 ditë.

Kur bima ka prodhuar shumë filiza të rinj dhe të shëndetshëm, mund të përdorni në mënyrë alternative plehra gjethore me përmbajtje të lartë të azotit për të ushqyer gjethet si NPK. 30-10-10, 30-15-10… të njëjtat lloje të plehrave NPK si 20-20-15, 30-9-916-16-8…

pikante-loc-vung

Kur bima piqet dhe fillon të lulëzojë dhe të lulëzojë, ju kryesisht shtoni plehra me përmbajtje më të lartë fosfori dhe kaliumi si: koka e buallit 701, 15-30-15, 10-55-10, 6-30-30… periodikisht çdo 10-15 ditë per lule te bukura, ngjyra te gjata, lule kunder renie, lule me jetegjatesi.

d. Dëmtuesit dhe sëmundjet në susam

Sythat e susamit shpesh dëmtohen nga gërvishtjet, shenja e të cilave është se trungu ka shumë vrima të vogla të rrumbullakëta. Nëpërmjet këtyre vrimave, shtresa e bardhë-kafe e humusit të drurit brenda trungut shtyhet jashtë.

pikante-loc-vung

Mënyra për të trajtuar mykun e susamit është Përdorni një shiringë për të injektuar insekticid në trup dhe vrima dhe më pas mbylleni atë me leshi pambuku ose lecka, ju e bëni atë rreth 3 herë radhazi, me 4 ditë diferencë çdo herë.

Disa lloje të preparateve të gërvishtësit që mund të përdorni janë: Rrezatimi, Akrep Hanoi, Toad e purpurt bukur Su35

Përveç kësaj, Mjaft të shpeshtë janë edhe krimbat e pemës së susamit, nëse numri i krimbave është i vogël, mund t’i kapni me dorë, ose të përdorni preparate si p.sh. GE djegës me hudhër xhenxhefil, përkthimi i hudhrës…por nëse dendësia e thellësisë është e lartë, mund ta përdorni Rrezatim, Shpallni

e. Si të përkulni dhe krasitni një pemë susami

Me mini sytha susami në vazo ose bonsai, mund të krijoni një tenxhere susami. Disa forma bazë të tilla si sythat e susamit në formë ujëvare, fluturuese, të drejtë, të modës së vjetër ose legjendare…

f. Si të kujdesemi për sythat e lulëzuar të susamit

Normalisht, sythat e susamit mund të lulëzojnë sipas sezonit të lulëzimit të bimës Nëse dëshironi që sythat e susamit të lulëzojnë sipas dëshirës tuaj, lulëzoni në një kohë të caktuar, pastaj 3 muaj para kësaj pike filloni të stimuloni lulet për bimën.

pikante-loc-vung

Së pari, Në mënyrë që bima të kalojë në fazën e lulëzimit, duhet të prisni plotësisht ujin në 5-7 ditë. Kur gjethet tregojnë shenja të tharjes, ujisni pak sa të njomet, pastaj hiqni të gjitha gjethet në pemë.

Pas vjeljes së gjetheve, ndaloni lotimin për 1-3 ditë dhe më pas ujitni përsëri normalisht. Përdorni NPK 6-30-30 ose KNO3 dhe vitaminë B1 Holloni dhe lagni me spërkatje të gjithë mbulesën. Spërkateni 3 herë me një interval prej 7-10 ditësh. Kur të shihni që bima spërkat gjethet e reja, ujiteni përsëri plotësisht dhe pema do të lulëzojë.

5. Çfarë do të thotë pema e susamit?

Mbjellja e një peme susami sipas feng shui është se po hapni derën për të mirëpritur pasurinë në shtëpinë tuaj. Për shkak të kuptimit të pemës së susamit, ai është edhe qëndrueshmëri, qëndrueshmëri, ringjallje për familjen pritëse.

Pra, ku duhet të mbillen farat e susamit? A është mirë të mbillni susam para shtëpisë? A mund të rritni farat e susamit në ambiente të mbyllura? Mbjellja e sythave të susamit para shtëpisë ose mbjellja e vazove në shtëpi në formë bonsai është në rregull.

pikante-loc-vung

Për shkak të aromës që lëshon pema e susamit, ajo pastron ajrin dhe largon në mënyrë efektive insektet, duke ndihmuar në mbrojtjen e plotë të familjes suaj. Nëse mbillni një pemë susami para shtëpisë tuaj, ai gjithashtu do të sigurojë hije dhe strehë nga era dhe shiu.

Tham Khảo Thêm:  Cách trồng hoa đồng tiền nở đúng Tết

6. Cili është efekti i bimës së susamit?

Përveç kuptimit të mirë të feng shui, sythat e susamit përkulen dhe formohen për të krijuar shumë forma të bukura, duke u kthyer kështu në një pemë mini ose bonsai me vlerë të madhe ekonomike.

pikante-loc-vung

Sipas informacioneve të ndryshme, Në pellgun e lumit Mekong, filizat e rinj dhe gjethet e reja janë të ngrënshme, ato hahen të freskëta me perime të tjera, mish dhe karkaleca ose përdoren për të bërë supë të thartë.

Siç e dini tashmë, disa pjesë të bimës së susamit kanë veti medicinale pasi rrënja përdoret për të ulur temperaturën; gjethet e hidhura të përdorura për trajtimin e diarresë, dispepsit; Lëvorja përdoret si qetësues dhimbjesh, ose e zier në ujë të pijshëm për të trajtuar infeksionet e lëkurës.

Shiko me shume: Kuptimi i feng shui, vendndodhja e mbjelljes, si të mbillni dhe si të kujdeseni për mijëra vjet

Shiko me shume: Të zbulosh se si të rritet xhensen Panax në tenxhere është shumë e lehtë për shtëpitë në rrugë

Shiko me shume: Përdorimet, si të mbillni dhe kujdeseni për bimët e peshkut në vazo

Shpresoj me gjithë këtë Bujqësia e qytetit Ndarja e sythave të susamit do të jetë e dobishme për ju, uroj që të keni sytha të mirë të gjelbër të susamit dhe lule të gabuara.


Rruga Bujqësore – një zinxhir dyqanesh të specializuara në furnizimin me materiale për rritjen e perimeve dhe luleve zbukuruese në shtëpi me më shumë se 1000+ produkte.

➤ Faqja e internetit: https://nongnghieppho.vn/

➤ Linja telefonike: 0865 399 986Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Ý nghĩa phong thủy và cách trồng cây lộc vừng trong chậu . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Cakhia TV - WordPress Theme by WPEnjoy